Evakuisan aerodrom u Frankfurtu, Slovenac uzvikivao “Alahu-ekber”

Aerodrom u Frankfrtu juče je evakuisan jer je jedan muškarac, za koga se kasnije ispostavilo da je slovenački državljanin, uzvikivao “Alahu ekber” kada ja upozoren da stavi zaštitnu masku, javlja “Russia Today ”

Slovenac je uzvikivao “sve ću vas pobiti, Alahu ekber”.

Njemačka policija privela je ovog državljanina Slovenije što je dovelo do evakuacije dijelova zgrade i zatvaranja željezničke stanice.

Terminal 1 Frankufurtskog aerodroma, zajedno sa željezničkom stanicom, sinoć je zatvoren, a u akciji su učestvovale i federalne i državne policijske snage.

Prvobitno je javljeno da je evakuacija uslijedila nakon što je pronađen napušteni prtljag.

Policija je danas soapštila da je prekid rada uslijedio nakon što se tridesetosmogodišnji muškarac iz Slovenije, koji nije nosio masku, sukobio sa policijom koja ga je opomenula.

U tom trenutku je postao veoma agresivan prema policiji i počeo da viče “sve ću vas pobiti, Alahu ekber”. Pokušao je i da pobjegne, ali ga je policija stigla i privela.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vidi kako policija drži na nišanu muškarca koji leži na zemlji.

Tokom jurnjave za muškarcem, njegov prtljag se zagubio, zbog čega je kasnije i evakuisan dobar dio aerodroma, saopštila je policija i dodala da se potom uključila i jedinica za deaktiviranje bombi da provjeri prtljag.

Slovenac je zatvoren zbog prijetnji i opiranju policajcima.

U trenutku rasprave sa državljaninom Slovenije policija je primila dojavu o “naoružanoj osobi” na terminalu.

Vjerujući da su ti incidenti povezani policija je naredila dodatnu evakuaciju. Operacija je završena poslije dva i po časa, ali nije pronađena nijedna naoružana osoba.

U cijeloj operaciji učestvovalo je oko 100 policajaca.