EU OBEĆALA POMOĆ ZA IZGRADNJU SPORTSKE DVORANE U MOSTARU

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas je u Gradskoj vijećnici primio šefa Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH Stefana Ellera.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić ga je upoznao s projektima koji su realizovani u Gradu Mostaru u prethodnom periodu, ali i onima na čijoj se implementaciji intenzivno radi. Jedan od projekata od kojega će imati koristi svi građani Mostara je projekt izgradnje sportsko kulturnog centra. Gradonačelnik Kordić je objasnio da se trenutno radi na reviziji navedenog projekta nakon koje će biti donesene smjernice za njegovu realizaciju.

Šef Sektora za kooperaciju Eller obećao je finansijsku potporu za izgradnju dvorane koja će biti multifunkcionalna, odnosno osim za sportske, biće i korištena i za druge različite aktivnosti.

U Mostaru su završeni kolektori i postavljen pročistač otpadnih voda, a gradske vlasti predstavile su i projekat zbrinjavanja mulja. Projekt zahtijeva određena finansijska sredstva, a šef Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH iskazao je podršku i tom projektu, naglasivši njegov značajan ne samo za Mostar, nego i okolne gradove.

Nakon  sastanka u Gradskoj vijećnici upriličena je zajednički obilazak  gradilišta sportsku dvoranu i pročistač otpadnih voda kako bi se na mjestu događaja upoznao u kakvom su stanju ti objekti.

 

Prethodni članakZa socijalno ugrožene borce 999.000 KM
Naredni članak“Ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka” Bašić ubijen godinu dana prije odlaska u penziju, policijsku karijeru započeo prije 29 godina