Epidemiološka situacija u Nevesinju alarmantna!

Epidemiološka situacija u Nevesinju je alarmantna. Iz dana u dan se povećava broj zaraženih virusom korona, a svi bolnički kapaciteti su popunjeni. Na Kovid odjeljenju pet pacijenata ima tešku kliničku sliku, a nekoliko oboljelih čeka hospitalizaciju.

U Domu zdravlja u posljednjih sedam dana obavljeno je 175 pregleda pacijenata sa simptomima koji su upućivali na zarazu virusom korona, a od 63 testirane osobe čak 46 je bilo pozitivno.

Ovo je potvrđeno na sastanku Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je najavio intenzivniju kontrolu aktuelnih epidemioloških mjera. Upozoreno je da nije vrijeme za masovna okupljanja i da svaki pojedinac mora pokazati više odgovornosti prema sebi i okruženju.

Zdravstveni radnici su uputili apel građanima da se u što većem broju uključe u proces vakcinacije pošto, prema tvrdnjama ljekara, niko od vakcinisanih pacijenata u Nevesinju nije imao tešku klinički sliku. U proces imunizacije do sada je uključeno 2.536 stanovnika Nevesinja.

I Dom zdravlja i Bolnica Nevesinje trenutno rade na granici izdržljivosti, a priliv pacijenata je sve intenzivniji. Najavljeno je da će u subotu, 10. septembra Opštinu Nevesinje i zdravstvene ustanove posjetiti ministarka uprave i lokalne samouprave Senka Jujić koja je i član Republičkog štaba za vanredne situacije, pa će to biti prilika da se razmijene mišljenja i usaglase epidemiološke mjere.

Prethodni članakSimfonijski orkestar ”doveo” Beatlese u Mostar
Naredni članakVučić se sastao sa Šmitom