DŽEJOVI POSLJEDNJI DANI: Planirao put u Mostar, a bez OVOG poroka nije mogao DO SMRTI

Ramadanovski se čuvao korone, ali su mu nedostajali prijatelji, pa je želio 14. decembra da ode u Hercegovinu da ih vidi, a jednom je tri sata pred smrt pjevao preko telefona bez ovog poroka nije mogao

Beogradsko naselje Dorćol, nakon smrti Džeja Ramadanovskog, više nikad neće biti isto – to su juče ponavljali svi stanovnici ovog dijela grada. Kažu da su pjevača donedavno redovno viđali u kraju, u njegovom prepoznatljivom stilu – nasmijanog i raspoloženog. U takvom raspoloženju je i proveo svoje posljednje dane.

Tokom prethodna dva dana i noći komšije i fanovi odavali su počast muzičkoj legendi, pa su ispred njegove zgrade ostavljali paklice njegovih omiljenih cigareta, novac i cvijeće.

Džejov prijatelj Zoran Jagodić Rule s knedlom u grlu je za Kurir televiziju ispričao da su njih dvojica planirali put za Mostar za 14. decembar, kao i mnoge druge stvari.

– Zvali su nas prijatelji iz Mostara da dođemo kod njih na dva-tri dana. Voleli smo taj grad, rado smo odlazili tamo. O tome smo i najviše pričali zadnje vreme, a poslednji put je bilo preksinoć – kaže Rule i pokazuje na ćošak gde su se Džej i on upoznali još davne 1995. godine.

Pjevačev najbliži saradnik kaže da je Ramadanovski umro baš onako kako je i želio – u snu.

– Oduvek je moj drug govorio da bi voleo da umre u snu, samo da se ne pati. Takva smrt se naziva kraljevska, a on je to i bio. Ispunila mu se želja, nije ga ništa bolelo – kaže Rule drhtavim glasom i dodaje da mu je Džej, samo nekoliko sati pred vječni odlazak, posljednji put uživo zapjevao.

– Svakodnevno smo se čuli, i to po više puta dnevno, tako je bilo i u nedelju. Nazvao sam ga, a nakon što smo malo porazgovarali, tražio sam da mi zapeva, što je on inače često radio. Tri sata posle toga moj kum i prijatelj je zaspao zauvek – završava Rule.

Ramadanovski je tog jutra ustao u deset sati, ali je oko 14 časova otišao da odspava. Zamolio je spremačicu da otvori prozore i provjetri stan. To je bilo posljednje što je rekao. Zaspao je i više se nije probudio.

Inače, pričaju Dorćolci koji su ga poznavali, Džej je tri dana pred smrt otišao do svog „Cezara“, iako danima nije izlazio zbog korone. Kako saznajemo, popio je viski i igrao karte. Otišao je, ali je zaboravio naočare, koje uz listiće s ispisanim poenima i kartama i dalje stoje za njegovim stolom.