DVIJE VERZIJE NESTANKA MLADOG SPLIĆANINA U BEOGRADU

Nenad Periš, otac nestalog Mateje iz Splita, doputovao je u Beograd u nadi da će opet vidjeti sina

Skoro tri dana je prošlo od nestanka Splićanina Mateja Periša (26) kojem se svaki trag gubi u noći između četvrtka i petka, posljednjih dana stare godine. Njegov otac Nenad sletio je danas u Beograd, kako bi se priključio potrazi za svojim sinom.

– Stigao sam prije sat vremena. Našao sam se sa društvom koje je bilo u ovom lokalu sa Matejem. Ići ću do policije čim prije, ako ne danas onda sutra ujutru. To je sve što mogu da kažem. Molim građane Srbije da jave sve što znaju, u ime svoje porodice im svima zahvaljujem – rekao je vidno uznemiren Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Nenad kaže da je dobio bezbroj poruka i poziva podrške, ljudi su mu javljali da može kod njih da prenoći dok ne pronađu Mateja. Upitan koliko će ostati u Beogradu, Nenad je rekao da će biti ovde koliko god bude bilo potrebno. Nenad dodaje da je dobio informaciju da je Mateja viđen u Rumi, ali se ispostavilo da je ta informacija netačna.

Iako izgleda smireno, Nenadu su oči pune suza, jedva se suzdržao da ne zaplače pred kamerama. Trenutno skedi u bašti kafića pored “Gotika” sa svojim i Matejevim prijateljima koji su ga dočekali po dolasku u Beograd.

Dvije verzije nestanka

Kako javljaju reporteri sa lica mkesta, policija pretražuje rijeku sa dva brodića. Nezvanično, sumnja se da je Matej po izlasku iz “Gotika” pao preko ograde.

Nadzorne kamere snimile su ga kako se spušta stepenicama ka rijeci, navodno na taj korak “natjerala” ga je gužva u toaletu kluba, nezvanično saznaje Kurir.

Splićanin je, navodno, te večeri htio u toalet, ali se zbog gužve odlučio da nuždu izvrši napolju.

– Pregledajući nadzorne kamere lokala koji se nalaze u Beton hali, vidi se kako mladić iz Splita izlazi iz kluba i kreće se prema rijeci. Nažalost, kamera nije mogla da uhvati gdje je on završio, ali se sumnja da je sišao niz obližnje stepenice i nagnuo se kako bi izvršio nuždu, ali je vjerovatno u tom trenutku pao u vodu – kaže Kurirov sagovornik.

On dodaje da to opravdava i zašto je Splićanin izašao bez jakne.

– Telefon mu je od samog starta ugašen, pa se sumnja da se nakon pada u vodu i telefon pokvario – kaže naš sagovornik.

Inače, Riječna policija uputila se danas u potragu za Perišem i plove pored Beton hale duž Save.

Potraga u toku: Rečna policija traži nestalog mladića iz Splita

Prije odlaska u klub, Matej i njegovi prijatelji su bili na ručku u obližnjem restoranu. Nije bilo nikakvih incidenata tokom dana niti postoji bilo šta što bi ukazivalo da se desila tuča unutar kluba ili van njega. U klubu “Gotik” mu se gubi svaki trag. Matejev nestanak je 31. decemba u 18 časova prijavio njegov drug. On je sa drugovima, njih ukupno sedam, došao u Beograd na doček Nove godine.

Prethodni članakKAMERE SNIMILE NESTALOG SPLIĆANINA
Naredni članakTrebinje: Predstavljen “Šematizam Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske”,