Dukić priznao da je pokušao ubiti novinara Kovačevića

Okružni sud u Banjaluci odbacio je sporazum o priznanju krivice koji je Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38) potpisao sa Tužilaštvom.

Ranije je na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma.

Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi.

Optužnica Dukića tereti da je pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.godine zajedno sa Čolićem, koji je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjoj Luci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio tešku povredu nagnječenja mozga, te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.