Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza

Jutros je na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija saobraćaja slabijeg intenziteta, ali očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prilazima gradskim centrima. Uslovi za vožnju su povoljni.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegao nivo preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Doljani i Osoje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Prethodni članakPoznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli
Naredni članakPreminuo radnik koji je pao sa skele u Mostaru