Državna duma Rusije imenovala Mišustina za premijera

Državna duma Rusije je na plenarnom sastanku usvojila prijedlog rezolucije o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera.

Za ovaj prijedlog glasalo je 375 poslanika, uzdržanih je bilo njih 57, dok nijedan od poslanika nije glasao protiv, prenosi RIA Novosti.

Novi predsjednik Vlade mora najkasnije nedjelju dana od imenovanja da dostavi predsjedniku Rusije prijedloge o strukturi saveznih organa izvršne vlasti.

U roku od 14 dana, premijer podnosi Državnoj dumi na odobrenje kandidature potpredsjednika vlade i saveznih ministara, osim šefova bezbjednosnog bloka i Ministarstva spoljnih poslova, za koje važi posebna procedura.

Donji dom parlamenta donosi odluku o kandidatima koje podnosi predsjednik vlade najkasnije u roku od nedjelju dana.

Osobe koje je predložio za funkcije imenuje predsjednik Ruske Federacije.

Rukovodioce Ministarstva odbrane, FSB-a, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Ministarstva za vanredne situacije i Ministarstva spoljnih poslova imenuje sam predsjednik nakon konsultacija sa Savjetom Federacije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin podnio je danas Državnoj dumi prijedlog o ponovnoj kandidaturi Mihaila Mišustina za mjesto premijera.

Mišustin je i do sada bio premijer Rusije, a na tu funkciju izabran je 2020. godine. Prije toga je od 2010. godine bio šef Federalne poreske službe.

Prethodni članakKrišto: Za privredu BiH važno otvaranje fabrika
Naredni članakSpremite se za ljeto i riješite celulita: Pijte čaj od ovog voća