Državljanin BiH u fokusu istrage: Razbijena banda koja je fingirala udese

-Švajcarske vlasti uspjele su da otkriju klan koji je godinama fingirao udese i naplaćivao osiguranje, a fokusu istrage je državljanin BiH (40), koji je već osuđen na 3,5 godine zatvora u odsustvu, s obzirom da je uspio da pobjegne iz zemlje.

Inače, riječ je o kriminalnoj mreži koja broji oko 50 osoba, a koji su mahom “pljačkali” osiguravajuće kuće u kantonu Argau. Navodno, sve je počelo još 2015. godine kada je prva osiguravajuća kuća prijavila sumnjiv slučaj.

Novac je mahom završio u džepovima vlasnika garaža, među kojima je i državljanin BiH, koji navodno i u domovini ima svoj servis.

Kako prenose švajcarski mediji, bilo je na desetine prijava lažnih udesa. Navodno, samo državljanin BiH je lažno prijavio više od deset saobraćajki i inkasirao oko 32.000 franaka.

I dalje ostaje nejasno da li će i kada državljanin BiH odslužiti svoju kaznu jer i dalje uspješno izbjegava hapšenje. Inače, ovom presudom, pored 3,5 godine zatvora, dobio je zabranu ulaska na teritoriju Švajcarske narednih 10 godina.

Prethodni članak“Vujadin već drži predavanja o momcima” Mirka Vasiljević ne krije kako vaspitava djecu sa mužem fudbalerom
Naredni članakJEZIVE PROGNOZE AMERIČKIH ZVANIČNIKA: Iranci spremni da lansiraju i do 500 dronova na Izrael