Državljanin BiH pred bečkim sudom zbog višegodišnjeg maltretiranja supruge

U Regionalnom sudu u Beču danas je počelo suđenje državljaninu BiH (44) koji se terete da je godinama maltretirao suprugu, tukao je, prijetio joj te joj zabranjivao da izlazi iz kuće bez nadzora.

On je danas odbacio sve optužbe, dok je njegov advokat rekao da je kredibilitet njegove supruge kao svjedoka krajnje upitan.

Tukao je posljednje četiri godine

Naime, na današnjem ročištu moglo se čuti da ju je redovno tukao posljednje četiri godine te da joj je dopuštao da izađe iz kuće samo pod nadzorom. Također, prijetio bi joj svaki put kada se ona ne bi povinovala njegovim naredbama.

Odbacujući sve optužbe, te izjašnjavajući se da nije kriv, on je samo kratko rekao: “Ja ne znam šta ta žena više hoće od mene”.

U optužnici stoji da su se njih dvoje upoznali 2019. godine te da su problemi počeli već tada. Sve je počelo tako što je počeo da brani da izlazi iz stana bez njegov dozvole.

Odnos od početka bio problematičan

– Od samog početka, taj odnos je bio problematičan, bar jednom mjesečno ju je tukao – rekao je tužilac, dodajući da je žrtva sve to dokumentovala slikama modrica.

Međutim, advokat optuženog kaže da ona izmišlja sve te optužbe, uglavnom zbog ljubomore. Kada je riječ o povredama, advokat kaže da se ona samopovređivala, tako što bi pijana pala u kafani ili sa stepnica.

– Tokom iznošenja dokaza pokazat ćemo vam da ova žena nije kredibilan svjedok – rekao je advokat. Nastavak suđenja je zakazan za sredinu septembra, pišu Nezavisne novine.

Prethodni članakU Rijeci uhapšen pedofil (85) koji je neprimjereno dirao djevojčicu
Naredni članakPočinje 58. Kočićev zbor