Drama u SAD: Avion sigurno sletio nakon kvara motora

Avion Boeing 777 na letu kompanije United Airlines u subotu je sigurno sletio na aerodrom Denver nakon kvara desnog motora, sapopštila je Savezna uprava za vazduhoplovstvo s dramatičnim slikama na kojima se vide ostaci aviona rasuti po zemlji.

Avon , ‘star’ 26 godina, sa 231 putnikom i 10 članova posade poletio je prema Honolulu no ubrzo nakon polijetanja pretrpio je kvar motora, javili su iz avio kompanije, a u prvim vijestima nije bilo izvještaja o povrijeenim ni u avionu ni na zemlji.

Na slikama koje je policija objavila u Broomfieldu, u državi Colorado, vidjeli su se ostaci aviona, razne krhotine motora na zemlji i travnjaku, a snimljeni video snimci pokazuju kako gori motor, avion obavijen crnim dimom i sl.

Policijska uprava Broomfield na Twitteru je zbog istrage upozorila građane da ne dodiruju i ne premještaju krhotine ako ih pronađu, a istražitelji će se usredotočiti na ono što je uzrokovalo otkaz motora u avionu.

Boeing je odbio komentarisati i pitanja uputio United Airlinesu.

I u februaru 2018. bilo je problema sa Boeingom 777 na letu Uniteda prema Honolulu, kada mu je zbog kvara na motoru otpalo kućište oko 30 minuta prije nego je sigurno sletio.