Drama na nebu: Pilot otišao na WC i nije se vratio, avion je jurio 900 km/h

Pilot se srušio u toaletu i ostao tamo ležati bez svijesti. Oživljavanje za koje su obučeni članovi kabinskog osoblja nije pomoglo, pa je kapetan umro dok je avion letio 900 kilometara na sat u noćnom letu prema Južnoj Americi.

Pilot se tokom leta Latam LA ​​505 osjećao loše. Otišao je na WC i srušio se te ostao tamo ležati bez svijesti. Ostali članovi posade panično su ga pokušavali reanimirati dok je avion letio kroz noć brzinom od oko 900 kilometara na sat na visini od oko 11 kilometara.

Pilot je 25 godina radio za avio kompaniju Latam i let iz Miamija u SAD-u za Santiago u Čileu trebao je biti rutinski. No nakon nekoliko sati leta putovanje je postalo dramatično.

Pilot je doživio srčani zastoj. Oživljavanje, za koje su članovi kabinskog osoblja obučeni, počinje u zraku. Sva sreća, u kokpitu su još dva pilota, čiji je zadatak bio spustiti avion. Budući da je najbolja medicinska njega dostupna samo na zemlji, odlučili su se spustiti u Panama City u u Panami.

Bilo je potrebno samo 28 minuta da Boeing 787 sleti na aerodrom. Ali to ipak nije bilo dovoljno. Za pilota je bilo prekasno, a ljekari su kapetana proglasili mrtvim.

Putnici su isprva ostali u Panami nakon tragične nesreće, piše njemački RTL, a prenosi Dnevnik.hr.

Prethodni članakKoristili tuđe podatke i “oprali” hiljade KM: U toku akcija “Viza” na području Banjaluke, pretresi na više lokacija
Naredni članakDodik: Šteta što SDS nastavlja sa sluganstvom međunarodnim kancelarijama