Dragan Lukač: Spremamo se za obračun i čišćenje naših redova od nečasnih policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da se hapšenja koja je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u svojim redovima neće zaustaviti dok se u potpunosti ne riješi uloga bilo kog pripadnika ovog ministarstva u vezi s kriminalnim klanovima.

– Spremamo se za obračun i čišćenje naših redova od nečasnih policajaca i niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu – rekao je Lukač.

Iako su bili svjesni da će to biti velika sramota za policiju i da će izazvati negativne reakcije građana, Lukač je naglasio da nijednog trenutka nisu pomislili da odustanu ili nešto prikriju u vezi s ulogom pripadnika MUP-a s kriminalnim klanovima.

 Očigledno je da nekima smeta što mi ovim primjerom dokazujemo da MUP Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira na to koliko bilo bolno i teško pa pokušavaju da kreiraju kojekakve priče kako bi skrenuli pažnju javnosti sa suštine – rekao je Lukač.

On je naglasio da je suština da su povjerenje i sigurnost građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito sigurnost Republike Srpske, koju mora da garantuje MUP RS.

Prethodni članakTinejdžer ubio dvije sestre, sve prenosio uživo na Instagramu
Naredni članakSLIKA KOJA GOVORI MILION RIJEČI-Od neuslovnog bazena Lana i Damir doplivali do Olimpijskih igara