Dom zdravlja u Bileći prešao u kovid režim

Dom zdravlja “Sveti Luka” u Bileći od danas je prešao u kovid režim zbog povećanog broja zaraženih, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Zbog povećanog broja zaraženih i pacijenata sa simptomima virusa korona, lijevo krilo Doma zdravlja radi u kovid režimu, dok desno krilo Hitne pomoći nastavlja sa normalnim radom.

– Cilj je da razdvojimo pacijente koji imaju virus i simptome od pacijenata koji dolaze zbog drugih potreba u zdravstvenu ustanovu – rekao je direktor Doma zdravlja “Sveti Luka” Slavko Boljanović.

On je istakao da se pacijentima kojima je potreban recept za terapiju preporučuje da to zatraže telefonskim putem.

– U Dom zdravlja u Bileći je stigao i frižider koji je neophodan za skladištenje vakcina – rekao je Boljanović i dodao da je poručeno oko 600 doza vakcina.

Iz Doma zdravlja obavještavaju stanovništvo da se pregled pacijenata sa temperaturom u prvoj smjeni vrši od 8.00 do 11.00 časova, a u drugoj od 15.00 do 17.00 časova.

Laboratorijski nalazi za pacijente bez temperature se uzimaju od 7.00 do 8.00 časova, a nalazi pacijenata sa temperaturom od 8.00 do 10.00 časova u laboratoriji Doma zdravlja.

Prema posljednjem izvještaju od 26. marta, kod 12 lica iz Bileće utvrđeno je prisustvo virusa korona, a aktivno je zaraženo 131 lice.

Iz Doma zdravlja apeluju na građane Bileće da poštuju epidemiološke mjere i budu odgovorni i prema sebi i prema drugima.

Prethodni članakDodik: Srpska je dovoljno učinila da nabavi vakcine, a u FBiH nisu ništa
Naredni članakMALI VUKAŠIN ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK