DOGOVORENO JAČANJE VEZA AUSTRIJE I HERCEGOVINE, TE PODRŠKA KULTURNIM I HUMANITARNIM PROJEKTIMA U MOSTARU

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji  daće podršku kulturnim, obrazovnim i humanitarnim aktivnostima srpskih organizacija sa područja Mostara i doline Neretve,  izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

On se danas u Mostaru sastao sa predstavnicima Kancelarije Republike Srpske u Mostaru, te je dogovorena institucionalna saradnja između dva predstaništva, te saradnja na projektima jačanja veza srpskog naroda i organizacija sa područja Austrije i Hercegovine, kao i zajednički porojekti.

Filipović je najavio održavanje ”Hercegovačke večeri” u septembru u Beču, te uvezivanje Hercegovaca na području zapadne Evrope u čemu će podršku pružiti i Kancelarija Republike Srpke u Mostaru.

”Dogovorili smo saradnju u mnogim oblastima, te smo pronašli više projekata na kojima možemo sarađivati. Predstavništvo Republike Srpske ponudilo je da bude domaćin učenicima iz Prosvjetine škole iz Mostara da ove godine posjete Beč, upoznaju se sa institucija, te povežu sa Prosvjetom u Austriji”, kazao je Filipović.

On je istakao i da će kandidovati projekte  Humanitarnog društva ”Dobrotvor” srpskim humanitarnim organizacijama u Austriji, te obezbijediti školski pribor za djecu koja pohađaju pravoslavnu vjeronauku na području Mostara.

Predstavnici Kancelarije Republike Srpske u Mostaru upoznali su Filipovića sa radom Kancelarije, te istakli da će Kancelarija biti spona i operativna podrška svim budućim projektima.

Filipović se u prošloj semdici sastao i sa gradonačelnicima Mostara i Trebinja, Marijom Kordićem i Mirkom Ćurićem, te zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Mostara Veliborom Milivojevićem.

Filipović je razgovarao i sa igumanom manastira Žitomislić Danilom Pavlovićem i najavio podršku razvoju turističkih kapaciteta Manastira Žitomislić.

 

 

Prethodni članakImamoglu dobio milion glasova više: Ljudi slave poraz Erdogana na ulicama Istanbula uz POZNATI SRPSKI HIT
Naredni članakStravična tragedija: Djevojčica (15) pala sa 12. sprata, na MJESTU OSTALA MRTVA