Dodik: Zlotvori će jednom da odgovaraju za bombardovanje SR Jugoslavije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da raspravu o NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju na sjednici Savjeta bezbjednosti UN nastoje da onemoguće zemlje koje na tom planu snose evidentnu krivicu.

“Oni kalkulišu zato što se boje krivice, jer je ona evidentna. Zemlje koje na tom planu nisu imale odluku Savjetu bezbjednosti naravno ne dozvoljavaju da se to nađe na dnevnom redu, ali jednog dana, zlotvori će da odgovaraju za ono što su učinili nedužnim ljudima”, rekao je Dodik.

On je ukazao da to mora da bude razmotreno na svjetskom nivou, a Savjet bezbjednosti jeste to mjesto.

“U sadašnjoj konstelaciji odnosa mogu da se čuju samo različiti glasovi, a osude jednog takvog gnusnog čina sigurno neće biti”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da neki američki zvaničnici iz tog vremena i sada bezočno lažu da je Srbija morala da bude bombardovana jer je navodno prijetila nasiljem.

“Kome? Sjedinjenim Državama? Njemačkoj? Uporno lažete poslije toliko godina”, poručio je Dodik.

On je naveo da na tom planu Srbi ne mogu da zaborave bombardovanje osiromašenim uranijumom, kao ni tada ubijenu djecu bez ijednog razloga.

“Zašto mislite da ste Srbe tako pokušali da disciplinujete i da ste u tom uspjeli? Niste. Niste srušili ni Srbe ni Srbiju. Zašto jednom ne pustite ovaj narod da živi i determiniše svoju sudbinu na pravi način? Srbi su narod mira u obje svoje države – u Srpskoj i Srbiji. Ovdje se promoviše mir. Naše društvo je sređeno, mirno, sigurno i stabilno”, istakao je Dodik.

Sjednica Savjeta bezbjednosti počela je u Njujorku, a u toku je rasprava o dnevnom na kojem bi, na zahtjev Rusije, trebao da se nađe dokument o NATO agresiji na SR Jugoslaviju.

 

Prethodni članakDačić: Razočarani smo što je spriječeno da se čuje istina o NATO agresiji u SB UN
Naredni članakMega šokirala Zvezdu!