Dodik zbog Ukrajine napustio sjednicu Predsjedništva, BiH treba biti neutralna

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, napustio je sjednicu Predsjedništva BiH nakon što su druga dva člana Predsjedništva odbili njegov prijedlog da se na dnevni red stavi tema o Ukrajini.

Naime, kako saznajemo, Dodik je zatražio da BiH bude neutralna, što su Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, i Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva, odbili.

Dodik je rekao da će sutra posjetiti ukrajinsku zajednicu u Prnjavoru sa kojom će razgovarati o tome da u Republiku Srpsku dođe značajan broj djece iz oblasti odakle potiču ljudi.

“Sutra ćemo razgovarati o tome da ta djeca dođu u Republiku Srpsku u školu i pružićemo svu logistiku za to. Takođe, Republika Srpska organizovaće prikupljanje humanitarne pomoći za Ukrajinu i to ću dogovarati sutra sa predstavnicima ukrajinske zajednice iz Prnjavora”, rekao je Dodik.

On je dodao da “razumije histerju zapadnih partnera po ovim pitanjima”.

“Važno je za Bošnjake, Srbe i Hrvate da ostanemo izvan toga i bilo bi ispravno da zauzmemo stav o neutralnosti. Ne svrstavam se ni na jednu stranu ni Ukrajine ni Rusije, ali sada postaje jasno zašto su 2014. godine pokušali da prodaju oružje Ukrajini”, kazao je on.

Dodik je rekao i da je jedini način da se nastavi raditi je da se poštuje Poslovnik o radu.

“Ovako smo napravili ozbiljnu krizu. Ruši se Ustav, a oni koji ruše Ustav, ruše i zemlju”, naveo je Dodik.

Prethodni članakDodik: Kako se Džonson nije sjetio RS i Srbije koje su bombardovane bez razloga
Naredni članakVučić: Situacija sve teža, preduzimamo mere da zaštitimo građane