Dodik: Za Republiku Srpsku, Mađarska velika i važna zemlja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu povodom mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

– Nakon uspješnog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije u drugoj polovini 2011. godine, Mađarska danas preuzima predsjedavanje u svom drugom mandatu u ovom važnom evropskom tijelu, i na tome Vam od srca čestitam u svoje ime, kao i ime institucija i građana Republike Srpske. Vaš moto predsjedavanja, “Učinimo Evropu ponovo velikom!”, u skladu je sa ambicioznim planom predsjedavanja, kao i sa željom Mađarske da doprinese u iznalaženju prijeko potrebnih odgovora i koraka u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se Evropa u cjelini suočava danas – rekao je Dodik.

Istakao je da je da za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

– I čvrsto vjerujemo da će uz Vaše liderstvo, to ponovo postati i Evropska unija. Izražavam nadu da ćemo uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsjedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najljepše želje za uspjeh novog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije, srdačno Vas pozdravljam – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Prethodni članakFico će se uskoro pojaviti u javnosti
Naredni članakMađarska preuzela predsjedavanje, Orban: Red je na nas da ponovo učinio Evropu velikom