Dodik uvjeren da iza svega stoje Britanci: Zloupotreba tragedija ima za cilj skidanje Vučića sa vlasti, to smo i mi prošli s “Pravdom za Davida”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je veoma jasno da se stradanje djece i građana u dvije nezapamćene tragedije u Srbiji zloupotrebljava.

On kaže da se to koristi za eliminisanje vlasti predsjednika Aleksandra Vučića, koji istrajava sve ovo vrijeme na srpskom stanovištu koje, nažalost, uvijek povlači i silne rizike i lične žrtve.

Na pitanje da prokomentariše najnovija dešavanja u Srbiji, Dodik je odgovorio da je to stvar političkih procesa i da sve liči na ono što je Republika Srpska prošla u bliskoj prošlosti kada je još nerazjašnjenja smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlasti u Srpskoj.

Milorad Dodik za govornicom na mitingu Srbija nade

– Mi smo prošli nešto slično sa grupom “Pravda za Davida” iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba. Ta služba je očigledno umiješana i u ove nemile događaje posljednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti. Ubijeđen sam da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije. Oni su u slučaju “Pravda za Davida” kod nas, jer britanske službe rade to bezočno, išli tako daleko, da je slučaj nesrećnog mladića došao do pravosuđa BiH, a sve s ciljem da na mene prebace odgovornost i optuže me za navodno saučesništvo u ovom tragičnom događaju. Kada su otkriveni, pobjegli su iz Srpske, uz pomoć domaćih saradnika i tako izbjegli hapšenje. Uvjeren sam da je u Srbiji na sceni isti scenario – istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske zato smatra da bez sumnje iza ovoga što se dešava u Srbiji stoji britanska obavještajna služba koja pokušava da iskoristi dvije velike tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu kako bi eliminisali Vučića i njegovu vlast.

– Protesti jasno govore šta je njihov cilj, a to je iskorišćavanje tragedija i masovnih ubistava mladih ljudi, da bi posredstvom ulice, protestima, Aleksandar Vučić bio sklonjen sa vlasti. Uvjeren sam i ponavljam da su i u Srbiji, kao i kod nas u Republici Srpskoj, isti mentori – pripadnici britanske obavještajne službe – naglasio je Dodik i ocijenio da ove gnusne zloupotrebe tragedija neće prestati dok se ne uništi strani obavještajni epicentar u Beogradu.

Dodik je istakao da je monstruozno vršljanje stranih službi po ovim prostorima koje slično kao što su i njemu radile, pokušavaju na Vučića da prebace odgovornost za tragična dešavanja u školi ” Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu.

– Zato sam uvjeren da su mentori isti, scenario isti i cilj isti – rušenje vlasti i destabilizacija Srbije. Bilo čiji nedužni život i bilo koja tragedija ne mogu i ne smiju biti zloupotrebljavane i korištene kao platforma za politički obračun sa bilo kim – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Prethodni članakObio kivot sa moštima Svetog Georgija i ukrao novac
Naredni članakUTOPILI SE TINEJDŽERI Tokom proslave, maturanati ušli u jezero da se kupaju, dva dječaka nisu isplivala