Dodik: Stabilnost Srpske neupitna i njene institucije besprijekorno funkcionišu

Stabilnost Republike Srpske je neupitna i njene institucije besprijekorno funkcionišu – poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Cilj naše političke borbe je rješenje pitanja Ustavnog suda BiH, na tome nastavljamo da radimo. Neće se desiti usvajanje nijednog zakona na parlamentarnoj skupštini sve dok se ne riješi pitanje stranih sudija i Ustavnog suda BiH. Tek tada naši poslanici mogu da glasaju za zakone koje ranije usaglasimo, poput Zakona o sudu ili Izbornom zakonu. Ponavljam, svi moraju da znaju da SNSD neće glasati dok se ne riješi navedeno pitanjem, ali učestvovaćemo u diskusijama”, poručio je Dodik.

On je istakao da je Izvršni komitet stranke razgovarao o ekonomskim i političkim pitanjima u Srpskoj i BiH, te poručio da se sada može reći da je Republika Srpska obezbijedila finansiranje da zatvori ovu godinu.

“Mi možemo reći da smo da ćemo 31. decembra zatvoriti budžet sa svim pravima i obavezama i da u tom kontekstu ne postoji mogućnost da nešto bude ugroženo”, kazao je Dodik.

Istakao je da ne postoji opasnost u pogledu zatvaranja budžeta.

– Republika Srpska ostaje stabilna – poručio je Dodik.

Inače, Dodik se medijima obratio nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a koji je održan u Banjaluci.

– Jedini prijedlog koji je došao je prijedlog da predsjednik SNSD-a bude Milorad Dodik. Ako to odluči stranka da mene zamijeni moj sin, onda će to odlučiti stranka, rekao je Milorad Dodik lider te partije.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde i policije Republike Srpske koji je rekao da je “Dodiku vrijeme da se povuče iz politike, da je osvetoljubiv, te da bi stranku trebalo da prepusti mlađim ljudima kao što je njegov sin Igor”, predsjednik SNSD-a je rekao jo i ovo:

“Svi opštinski odbori su imali mogućnost da predlože ime, a svi su predložili mene. Nekima to smeta, ali mene od svega najviše raduje činjenica da su ljudi dali meni povjerenje, da ih nisam iznevjerio”.

Po njemu ova stranka je obilježila politički život Republike Srpske i BiH.

“Trenutno imamo 202.000 članova. SNSD ima sa čime sa izađe pred narod jer su naši rezultati to dokazali. Naš cilj je da branimo interese Republike Srpske i to ćemo nastaviti, poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je sve spremno za Sabor SNSD-a koji će biti održan u Doboju i na kome će biti birano stranačko rukovodstvo.

“Izabran je 1.001 delegat za Sabor. Biće više od 1.500 naših simpatizera. Biraće se statutarna komisija, Glavni odbor i naravno predsjednik. Utvrdili smo definitivne liste naših odbora, konačan izgled naših izvještaja, imamo značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Mađarske, tu će biti naši koalicioni partneri iz Srpske i gosti iz stranaka iz FBiH”, rekao je Dodik.

 

 

Prethodni članakSIPA traži od GP podatke o Šmitovim prelascima granice, pripadnicima osiguranja i njihovom oružju
Naredni članakMilošević: Možete da kopate po prošlosti, ali…