Dodik: Srpska neće ćutati i ima kapacitet da se odbrani

Srpska neće ćutati i ima kapacitet i sredstva da se odbrani od štetnog djelovanja, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Prvo su najavljivali dolazak generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga, plasirali priču da smo već u NATO. Dođe Stoltenberg i objasni im da nema ništa od te priče, a bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i dalje mlati o nekom NATO putu – istakao je Dodik.

Navodi da pojedinci rade sve da bi spriječili napredak Srpske.

– Čovjek /Bećirović/ je ili senilan ili ne razumije. I kako s takvima raditi bilo šta? Blokiraju imenovanje srpskog generala. Rade sve da bi spriječili napredak Srpske, ali im to ne uspijeva. Na svim adresama dobijaju isti odgovor i opet idu po svom, ruše dogovore i samu BiH – navodi Dodik na društvenim mrežama.

Dodik kaže da i međunarodna zajednica ostaje nijema na sve provokacije.

– Onda čujete /hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka/ Komšića koji bi pravio neku državu oružjem. Kojim oružjem i koju državu bi on čuvao? I međunarodna zajednica ostaje nijema na sve njihove provokacije i dizanje panike novim zveckanjem oružja. Ti ljudi krše Dejtonski sporazum, krše Ustav, zakone i cijeli svijet ćuti o tome. Ali Srpska neće ćutati i ima i kapacitet i sredstva da se odbrani od takvog štetnog djelovanja – dodao je Dodik.

Prethodni članakVišković najavio povećanje penzija i plata u prosvjeti
Naredni članakGojko Knežević imenovan za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH