Dodik: Srbi su državotvoran narod, drže do slobode i ne mogu da budu podanici strancima

Srbi su državotvoran narod, Srbi drže do slobode i ne mogu da budu podanici strancima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Nismo bili podanici ni Turcima, ni Austrougarima ni Nijemcima, a nećemo biti ni ovima koji danas pokušavaju da nam nametnu podanički odnos – napisao je Dodik na Instagram profilu.

U intervjuu za Televiziju K3 naglasio je da se u BiH pokušava zadržati kolonijalna uprava od strane lažnog i nelegitimnog visokog predstavnika.

– Naravno da Republika Srpska ne može da pristane da neko na taj način upravlja našom zajednicom i našim društvom – poručio je Dodik.

Podsjetio je da je tokom sedmice prisustvovao svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, što jasno pokazuje da je Srpska realizovala još jedan uspješan projekat.

– Tom prilikom poručio sam profesorima i studentima da moraju razumjeti današnje vrijeme u kome se vodi svakodnevna borba za Republiku Srpsku da bismo budućim generacijama ostavili stabilnu državu – napisao je Dodik.

Prethodni članakDanas veoma toplo, temperatura do 25 stepeni
Naredni članakTeška saobraćajna nesreća u Žitomislićima