Dodik: Snažna i prosperitetna Srbija važna za sve u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije povodom Dana državnosti, Sretenja, da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj.

Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, Vama i svim građanima Srbije upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavite putem daljeg razvoja i jačanja vaše zemlje – poručio je Dodik u čestitki Vučiću.

Dodik je naglasio da je Srbija svake godine ekonomski i politički jača, sa Vučićem na čelu, zbog čega se visoko pozicionirala kao moderna liderska zemlja, ne samo u regionu, već i na međunarodnoj političkoj sceni.

– Mi u Republici Srpskoj sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obilježavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica – naveo je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj.

– Ovom prilikom, želim da Vama, kao i državnom rukovodstvu Srbije, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, izrazim zahvalnost za sve realizovane projekte, podršku i pomoć narodu u Republici Srpskoj – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su sinhronizovani vatromet koji će biti upriličen sutra uveče u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Takođe, Palata Republike u Banjaluci će biti osvijetljena u bojama zastave Srbije.

Srbija 15. februara obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

Prethodni članakStevandić: “Trojka” opterećena stranim mentorstvom – nema informacija o sastanku u Mostaru
Naredni članakŠta je Putin poželio Srbima u čestitki povodom Dana državnosti