DODIK: SASTANAK OSTAO NEZAVRŠEN

U Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu večeras je održan sastanak stranaka partnera na nivou BiH. Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je sastanak ostao nezavršen i da u narednih sedam dana slijedi nastavak razgovora.

– Nismo ništa konkretno dogovorili, jer nije bilo moguće dogovoriti – rekao je Dodik.

On je istakao da je razgovarano o dogovorenim, a nezavršenim pitanjima, od kojih je jedno i budžet BiH koji je dogovoren, ali nije realizovan jer postoje stvari koje još nisu riješene.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da se formalno-pravno može pristupiti promjeni Centralne izborne komisije /CIK/.

“Ranije smo imali dogovor oko toga da se mijenja CIK”, rekao je Dodik novinarima novinarima nakon sastanka stranaka partnera na niovu BiH koji je održan u Sarajevu i dodao da su partneri iz Federacije još ostali na sastanku.

On je rekao da je razgovarano o do sada dogovorenim, a ne završenim pitanjima.

“Jedno od tih pitanja je i to što je bio dogovoren budžet BiH, ali nije realizovan jer je postojalo još stvari koje je trebalo riješiti. Nisu riješene, ali da ih ne pominjem”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je razgovarano i o tome da izmjene Izbornog zakona ne mogu biti prihvaćene.

 

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je održano pet sastanaka na kojima se pokazalo da vladajuća stranka iz Srpske nema partnere na nivou BiH.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da partije koje ozbiljno žele da vrše vlast moraju da imaju politički potencijal.

– Mi smo u deficitu, jer nemamo partnere koji to mogu tako da funkcionišu – naglasila je Cvijanović.

Prethodni članakDodik: Nismo ništa konkretno dogovorili, jer dogovor nije bio moguć
Naredni članak“Boljeće glava one koji to rade” Vučić komentarisao rezoluciju u Srebrenici i najavio put u Njujork