DODIK: SABOR MI DAO SNAGU DA SE I DALJE BORIM ZA SRPSKU

DOBOJ – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je danas reizabran na ovu funkciju na Saboru stranke u Doboju, zahvalio je svim delegatima koji su mu pružili podršku, uz poruku da su mu dali snagu da se i dalje bori za Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, kao i da takvim osobama poručuju da je on tu da se bori za stabilnost i mir.

“Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to”, rekao je Dodik u obraćanju pred Saborom SNSD-a nakon što je završeno glasanje.

On je ponovio da je BiH nametnuta i prisilna zajednica, kao i da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH.

Dodik je rekao da SNSD ostaje posvećen partnerstvu sa Srbijom, Rusijom i drugim prijateljskim zemljama, te sa koalicionim partnerima u Srpskoj.

On je naglasio da poštuje druge narode, ali da ne podržava majorizaciju i da je potrebna prisutnost svijesti svih naroda.

Reizborom predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na ovu funkciju završen je sedmi Sabor SNSD-a.

Prethodni članakDodik jednoglasno izabran za predsjednika SNSD-a
Naredni članakDačić: Srbija čvrsto stoji iza Srpske i njenog predsjednika