DODIK: RADITI PO SLOVU USTAVA BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće stati na Zakonu o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

“Tražimo da se radi po slovu Ustava BiH, a ne nametnutim rješenjima”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je Republika Srpska donijela odgovoran zakon kojim štiti svoja prava, te je prekinula praksu kojom se pokušava spekulacijama uspostaviti antiustavan sistem, a što stalno čini Ustavni sud BiH.

Komentarišući reagovanja na usvajanje ovog zakona, Dodik je rekao da svoj stav mogu imati i političari iz Federacije BiH i stranci, ali da moraju da razumiju da Srpska ne treba da ćuti i da se povlači.

On je nagalsio da je Republika Srpska ostvarila značajno jedinstvo i da je za ovaj zakon glasala dvotrećinska većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prethodni članakDVA SPORAZUMA BIĆE PREDLOŽENA NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA, O 14 PRIORITETA ODLUČIVATI JEDINSTVENO
Naredni članakSUTRA SASTANAK U KONJICU, Dodik-Cvijanović: Partnerima u FBiH nudimo integralno rješavanje 14 prioriteta, uključujući i reformu Ustavnog suda BiH