DODIK PRAVI ČISTKU U VLASTI- Smijenjeni Goran i Marina Selak

Vlada Republike Srpske na vanrednoj sjednici koja je u toku smjenila je predsjednika SPS-a Gorana Seleka sa mjesta direktora KPZ Tunjice.

Na istoj sjednici smijenjena je i Marina Selak, načelnik Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću.
Ovo je samo početak čistke koju je danas najavio srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. On je rekao u današnjem obraćanju medijima
da će ukoliko SPS Gorana Selaka ne bude prihvaćen u koaliciju u Banjaluci, svi kadrovi SPS-a biće eliminisani sa svih javnih funkcija u vlasti.
Lider SNSD-a saopštio je danas da je potpisan koalicioni sporazum u Banjaluci čime je ostvarena većina u skupštini grada, međutim sporazum su odbili potpisati SPS.

“Ovog trenutka smo potpisali koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u Banjaluci u kome su SNSD, US, DEMOS, Gradski odbor DNS-a i SP. Koalicioni sporazum nije potpisala SPS”, rekao je Dodik.

“Koalicija će sada odlučiti da li će sada ići sa njima. To znači da ukoliko ne odlučimo da ih prihvatimo u većinu u gradu da će svi njihovi kadrovi u roku od 24 sata biti eliminisani iz bilo kog mjesta gdje je nadležnost Vlade”, poručio je Dodik.

“Oni koji ne budu u gradskoj skupštini, neće biti ni u republičkoj. Ukoliko većina bude za to da se sačeka Selakov potpis sačekaćemo, ako ne bude tako sve će biti riješeno za 24 sata”, poručio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je još sinoć nakon što je njihov kandidat Igor Radojičić izgubio izbore u Banja Luci rekao da su koalicioni partneri igrali prljavo jer partije koje su u koaliciji imaju mnogo više glasova nego što ih je dobio Radojičić. Najavio je da će istražiti šta se dešavalo, ali i jasno poručio da onaj ko nije u Banja Luci sa SNSD-om neće biti ni na republičkom nivou.

Da je Dodik jako počeo da čisti redove u vlasti govori i današnja odluka o smjni Selaka. Sada je sasvim jasno da funkciju gubi Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, kao i Maksim Skoko koji je za javno snabdijevanje u preduzeću “Elektroprivreda Republike Srpske”. Direktorsku poziciju bi trebalo da izgubi i Andrea Dorić koja se nalazi na čelu Centra za predškolsko vaspitanje. Bez fotelje bi mogao da ostane i direktor Inspektorata Republike Srpske, Dragutin ŠkrebićKadar SPS-a je i Vladimir Kuvalja koji trenutno obavlja funkciju direktora Javne ustanove “Srednjoškolski dom” u Banjaluci.Smijenjena bi mogla da bude i Jovana Lovrić koja obavlja funkciju direktora republičkog Zavoda za stomatologiju u Banjaluci, kao i načelnik područnog odjeljenja Inspektorata u Bijeljini Diko Simić.Direktorsku poziciju “Gradskog groblja” Banjaluka bi mogao da izgubi i Željko Grbić.Istu sudbinu dijeli i predsjednik RK Borac i kadar SPS-a Saša Kondić. Među kadrovima SPS-a koji bi mogli da ostanu bez pozicije je i Novka Bunijevac rukovodilac Šumskog gazdinstva Drina iz Srebrenica, kao i direktor Poštanskog centra Banjaluka Darinka Pejić. Takođe, mogao bi biti smijenjen i Ognjen Kos, direktor banjalučke Osnovne škole “Miloš Crnjanski”.

Prethodni članakVUK KOSTIĆ DRUGI PUT DOBIO KORONU: Glumac ima upalu OBA PLUĆNA KRILA
Naredni članakSNSD raskinuo koaliciju sa SPS-om na svim nivoima