Dodik: Potrebni su nam jedinstvo i patriotizam

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su srpskom narodu i Republici Srpskoj potrebni jedinstvo i patriotizam kao simboli prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i da to mora biti zavjet kako za današnje, tako i za buduće generacije.

– Danas mnogi kidišu na Republiku Srpsku, našu imovinu, prava i slobodu. Pokušavaju na razne načine da nas majorizuju, da nas utišaju, ugnjetavaju, ali naši preci treba da nam budu primjer i ideal kako se čuva i brani svoja zemlja, svoj identitet, vjera i otadžbina. Moramo braniti ono najsvetije što imamo i što smo stvorili u miru, a u ratu odbranili – svoju Republiku Srpsku – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je protekle sedmica obilježena 81 godina od Bitke na Kozari, a da se danas obilježava 148 godina od početka ustanka u Hercegovini – Nevesinjske puške.

Zato trebamo jedinstvo i patriotizam koji su simboli naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. I to mora biti zavjet kako za današnje, tako i za buduće generacije – napisao je Dodik na Instagramu.

On je naveo da je u Solunu na Zejtinliku prisustvovao sahrani junaka srpskog naroda Đorđa Mihailovića, koji je od zaborava sačuvao stradanje srpskog naroda u prošlom vijeku.

– U Banjaluci sam se sastao s prijateljem Republike Srpske ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom i zajedno smo prisustvovali podjeli poljoprivredne mehanizacije u sklopu projekta Vlade Mađarske koji se sprovodi u Republici Srpskoj – podsjetio je Dodik.

Prethodni članakVIŠKOVIĆ SE SASTAO SA NAČELNIKOM OPŠTINE NEVESINjE
Naredni članakLukić: Službeni glasnik je stariji od kancelarije tzv. visokog predstavnika