Dodik poručio Konakoviću: Momčino, vrijeme je da se uozbiljiš, mogao bi ispasti kroz vrata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elemedinu Konakoviću da marketinškim trikovima, populizmom i podvalama ne može prikriti poltronstvo, kao što ne može izbjeći činjenicu da ne postoji način da se u bilo kom paralelnom univerzumu donese odluke bez pristanka Srpske.

– Konakoviću, mnogo si nervozan čim sa tako prevažnih sastanaka, gdje se “vrata sve šire otvaraju”, pričaš o Dodiku. Te priče kako želiš dobro Banjaluci, Srpskoj, a na svakom mjestu pokazuješ mržnju i ostrašćenost, istu onu koju pokazuje i SDA, provalili su svi – istakao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je istakao da je jedina razlika u odnosu na SDA je to što je Konaković politički marginalac i nema dovoljno jaku infrastrukturu da sprovede svoje zamisli.

– Јedino što može sprovesti je plan koji mu izdiktiraju njegovi šefovi Marfi i Šmit. Ne možete ništa uraditi niti krenuti u dan, a da Marfi ne kaže to se tako radi ili ne radi – naveo je Dodik.

Poručio je da nema tog akcionog plana koji može pomoći Konakoviću da izbjegne Srpsku.

– Nema tog lažnog Šmita ni nadmenog Marfija koji će ti to omogućiti. Na kraju te za stolom čeka Republika Srpska. I samo da znaš, tamo ću te i ja sačekati. Momčino, krajnje je vrijeme da se uozbiljiš. Kad pričaš s ozbiljnim političarima, legitimno izabranim predstavnicima naroda, pokaži poštovanje, inače bi mogao ispasti kroz ta otvorena vrata što se, kako kažeš, sve šire otvaraju. Pazi da se ne otvore za tebe da izletiš. Dogovor i razgovor – da. Sve ostalo – neće ići – zaključio je Dodik.

Prethodni članakOdluka o Statutu Grada Mostara ponovo nije usvojena
Naredni članakU akciji “Kode” pala Elezova grupa