Dodik: Opozicija je dotaknula ljudsko dno

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik s gnušanjem je odbacio svaki navod o njegovoj umiješanosti u tragičnu smrt mladića Nikole Đurovića, koja se desila 2011. godine, za koju su poznati vinovnici i koji su i osuđeni.

-Kome nakon 10 godina od ovog događaja trebaju ovakve optužbe i u koje svrhe ostavit ću javnosti da procijeni. Razumijem bol porodice i žalim zbog njihovog gubitka, ali to im ne daje za pravo da iznose klevete na moj račun. Ovim putem obavještavam javnost da sam primoran da ovo rješavamo sudskim putem, jer jesam dužan da trpim kritiku, ali ne i monstruozne laži, jer ja nisam samo član Predsjedništva. Ja sam i sin i otac i djed i moja porodica ne bi smjela da bude žrtva ovakvih konstrukcija – istakao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše optužbe na njegov račun u vezi sa stradanjem mladića Nikole Đurovića.

Dodik je poručio da svi koji se igraju osjećanjima ožalošćene porodice zarad ostvarivanja političkih poena nisu ništa drugo do lešinari.

-Ako opozicija i njihov medijski predvodnik BN TV nemaju drugu argumentaciju u političkoj borbi protiv SNSD-a i Milorada Dodika onda moram da konstatujem da su dotakli dno. Političko i profesionalno odavno, a ovo je njihovo ljudsko dno – poručio je Dodik.

Prethodni članakVučić se sastao sa Šmitom
Naredni članakVučić: Fabrika vakcina u Srbiji će biti u interesu cijelog regiona