Dodik: Okupljeni da pobijedimo za Republiku Srpsku

BANJALUKA, 20.SEPTEMBRA /SRNA/ - Konvencija SNSD-a, kojoj prisustvuje rukovodstvo stranke predvođeno njenim liderom Miloradom Dodikom, počela je u Banjaluci.

SNSD na lokalne izbore izlazi pod sloganom „Okupljanje za Srpsku“, rekao je danas šef Izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević.

Rajčević je izjavio da je cilj ove stranke i njenih 200.000 članova snažna, razvijena i stabilna Republika Srpska, te da nema sumnje da će se do njega stići iako su okolnosti otežane.

– Epidemija virusa korona ostavlja ekonomske, zdravstvene i druge posljedice i stavlja naše društvo u depresiju. Uprkos virusu koji ne dozvoljava okupljanje moramo to da učinimo i zato je slogan naše kampanje za lokalne izbore `Okupljanje za Srpsku`- rekao je Rajčević na Konvenciji SNSD-a u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, to znači okupljanje za sve lokalne zajednice, a fokus je običnom čovjeku i njegovim problemima, te će u okviru kampanje i voditi razgovore sa svakim čovjekom.

Rajčević je istakao da je snaga stranke 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike, koji su mlađi od 40 godina, te 344 kandidata na odborničkim listama, koji su mlađi od 30 godina.

– Sa tim potencijalom ulazimo u ovu izbornu bitku – rekao je Rajčević i poručio biračima da će druge stranke nuditi razne ciljeve, ali imaju na umu da je SNSD najjača opcija na političkom nebu koja može ispuniti svoja obećanja.

U obraćanju putem onlajn platforme kandidati za načelnike i gradonačelnike su poručili da su proteklom periodu ostvareni značajni rezultati u svim sferama života čiji je cilj da se naprave što bolji uslovi život.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da u ovoj stranci vjeruju da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima pobijediti u 80 odsto opština u Republici Srpskoj i gotovo u svim gradovima.
Dodik je rekao novinarima nakon Konvencije SNSD-a da je ta velika pobjeda cilj ove stranke i da će biti bazirana na onome što su radili u proteklom periodu.

On je napomenuo da ih ne zanimaju neuspjesi drugih i na tome ne grade svoje politike, već na onome što su oni uradili, gradeći auto-puteve, bolnice, vodovode, mostove, elektrane…

„To će biti baza naše politike. Gdje god dođete u Srpskoj možete vidjeti neki od projekata koji smo uradili sa ljudima iz vlasti iz lokalnih zajednica“, rekao je Dodik.

On je naglasio da izborna kampanja treba da protekne u fer, korektnoj i demokratskoj atmosferi, čemu će doprinijeti SNSD, koji je svoju organizaciju pripremio u tom pogledu.

„Vjerujemo da ćemo pobijediti u 80 odsto opština u Srpskoj od postojeće 63 i u gotovo u svim gradovima, za šta postoji realna osnova“, rekao je Dodik.

On je rekao kako vjeruju da ostavljaju mnogo riješenih infrastrukturnih problema i kapitalnih projekata, a da su im politike koje vodimo na nivou Srpske i BiH uvijek odgovor na najteže izazove poput pandemije virusa korona, gdje je politika bila očuvati radna mjesta, zdravlje ljudi, zahvaliti se zdravstvenim radnicima…

„Nastojali smo da na tom planu uvijek imamo snažan i pravovremen odgovor“, rekao je Dodik i podsjetio da je Srpska među prvima u regiona preduzela mjere se izbjegne italijanski ili španski scenario u vezi sa virusom, što je donijelo uspjeh.

Danas, dodao je, bilježe veći broj zaposlenih, što je uspjeh kojim idu dalje.

„Vjerujem da ćemo nastaviti sa rastom naše ekonomije, naših vrijednosti, okupljeni oko Srpske. Na izbore u svakoj lokalnoj zajednici i gradu izlazimo sa velikim optimizmom u želji da privučemo sve druge da se okupe oko naših ideja“, zaključio je Dodik.