DODIK O OPUŽBAMA NA SAVJETNIKA: MANDIĆ DOSLOVNO SLAGAO SVE

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prosto nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije “doslovno slagao sve” o događaju u vezi sa savjetnikom predsjednika Branislavom Okukom u Trebinju.

-Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumentovane, Mandić je pokušao da napadne s osobom, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti – naveo je Dodik.

On je istakao da je apsurdno dovoditi u isti kontekst patriotizam Okuke i Mandića.

– Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti – naveo je Dodik na društvenoj platformi Iks.

 

Dodik je istakao da je Republika Srpska bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjive osobe neće moći to da ugroze.

Mediji su objavili da je Mandić rekao da je Okuka “uperio pištolj u njega” juče u Trebinju.

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je da je uhapšena osoba čiji su inicijali S. L. u Trebinju, prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između osoba čiji su inicijali B. O. i M. M.

Policijski službenici saslušali su osobe B. O. i M. M., kao i osobu S. L. koje je bilo u pratnji osobe M. M., a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izjasnio se da nema elemenata krivičnog djela.

Prethodni članakZAPOČELA IZGRADNJA NOVE POLICIJSKE STANICE PROZOR-RAMA
Naredni članakBeba iskopana iz groba, prolaznik “čuo plač”