Dodik: Nisu Srbi ginuli braneći svoju imovinu da bi je Šmit, Marfi i Bakir krčmili

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i za Republiku Srpsku je to završena stvar.

Na pitanje Srne da prokomentariše sastanak navodnih eksperata o “državnoj imovini”, koji je održan u Ambasadi SAD u Sarajevu, Dodik je istakao da sastanci samozvanih eksperata u američkoj Ambasadi ili zgradi gdje je nekada bila kancelarija visokog predstavnika po pitanju imovine je brutalno miješanje u unutrašnja pitanja i de fakto priznanje da je BiH kolonija.

– Niko nije ovlastio niti tražio od američke Ambasade da se bavi tim ili nekim drugim unutrašnjim pitanjem BiH, a kancelarija visokog predstavnika je obezglavljena i nelegalna, jer je mjesto visokog predstavnika i dalje upražnjeno i u međuvremenu nije ukinuto – rekao je Dodik.

On je naglasio da je besprizorno da nas još obavještavaju kako su nam uzeli novčanike i da se dogovaraju koliko naših para će da nam daju.

– Nikakav prijedlog koji o tom pitanju dođe sa adresa koje se nepozvano i neovlašteno bave našim unutrašnjim pitanjima u Republici Srpskoj neće biti razmatran. Sporazum kojim je nastala današnja BiH pitanje imovine je rijesio 1995, a u oba entiteta i distriktu Brčko provedena privatizacija državnog kapitala i sad se neko sjetio da pitanje imovine kao nije riješeno – rekao je Dodik.

On je ocijenio da se na ovom pitanju najjasnije vidi kako dio međunarodne zajednice u BiH proizvodi krize i onda se kao spasioci nude da ih riješe, optužujući usput legalno birane političare za nesposobnost.

– Možda je pitanje imovine za američkog ambasadora tek način da ubije dosadu u sarajevskoj kotlini, međutim zbog tog pitanja mi smo imali građanski rat devedesitih godina. Nije Republika Srpska izgubila više od 20.000 svojih najboljih sinova koji su branili svoje kuće i imovinu, da bi joj zemlju 30 godina nakon rata krčmili Izetbegović, MarFi ili Šmit – poručio je Dodik.

Prethodni članakZasjeda Narodna skupština Republike Srpske
Naredni članakBudvanin švercovao 100 kg kokaina u saučesništvu sa predsjednikom opštine