Dodik: Ni u ovoj borbi Savčić neće biti sam

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da odluka Suda BiH o određivanju pritvora predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je isključivo politička odluka ove pravosudne institucije.

“Republika Srpska pružiće Savčiću svaku vrstu podrške i u ovoj borbi neće biti sam. Ova odluka Suda BiH nije donesena samo protiv generala Savčića, već protiv svakog Srbina u Republici Srpskoj koji ne misli i ne priča onako kako se sviđa Bošnjacima”, istakao je Dodik.

Onima koji ovo rade, rekao je Dodik, mogu samo da poručim da ovakvim odlukama i ovakovom politikom neće uplašiti nikoga u Republici Srpskoj, niti će je destabilizovati.

“Ovakim odlukama samo će stvoriti još veći otpor svakog Srbina prema ovakvoj BiH čiji su svi elementi usmjereni protov Srba i Srpske”, naglasio je Dodik.

Sud BiH odredio je danas pritvor generalu Milomiru Savčića “zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti”, a njegov advokat Miodrag Stojanović najavio je žalbu na ovu odluku.

Prethodni članakSavčić: Zaprepašten sam odlukom Suda – gdje se mi to nalazimo?
Naredni članakSlučajno ubio druga pa ga držao na rukama do dolaska policije i Hitne