Dodik: Neskriveno radimo na projektu samostalne Srpske u okviru dejtonske BiH (VIDEO)

SNSD neskriveno radi da Republici Srpskoj vrati ovlašćenja koja ima po Dejtonskom sporazumu, rekao je lider ove stranke Milorad Dodik.

Promovisali smo program koji se zove “Samostalna Srpska u okviru dejtonske BiH” – istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Istakao je da će do kraja mjeseca zakazati sjednicu Glavnog odbora SNSD koja će biti održana na Palama.

-U zadnjim danima ovog, ili početkom narednog mjeseca ćemo na sjednici Narodne skupštine Republike Srpkse razmotriti čitav program koji se radi, izrađuje, dotjeruje detaljima koji ide da se odbije antiustavno i antidejtonsko ponašanje. Sudbinsko pitanje za Srpsku je pitanje vraćanja nadležnosti. Odbacujemo mogućnost da se zakonima mijenja Ustav – poručio je on.

 

Naglasio je da se mora stvoriti neutralni ambijent za političke dogovore.

– Mi ćemo proglasiti ništavnim zakone o Sudu i Tužilaštvu na prostoru Srpske. Odbacićemo njihove aktivnosti i zabraniti njihove aktivnosti na prostoru Srpske. To ćemo učiniti i sa SIPA i sa Obavještajnom agencijom – rekao je Dodik.

Dodao je da su protiv sukoba, da su to političke mjere, te dodao da će samo odgovoriti na napade ako Srpska bude ugrožena.

– Srpska neće voditi bilo kakve oružane akcije protiv bilo koga – rekao je Dodik.

Istakao je da će biti održana i sjednica Predsjedništva SNSD-a.

– Na dnevnom redu naše sjednice biće i pitanje kršenja nadležnosti Srpske, što se događa udruženim poduhvatom Bošnjaka i dijela međunarodne zajednice, preko visokog predstavnika do Ustavnog suda BiH – dodao je Dodik.

Prethodni članakVLADA HNK: POSAO ZA 100 PRIPRAVNIKA I POLA MILIONA MLADIM NAUČNICIMA
Naredni članakAkcija “Kontakt”: Hapšenja zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda