Dodik: Nema pomaka dok se ne riješe pitanje Ustavnog suda BiH i Izbornog zakona

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da su svi partneri u vlasti na nivou BiH za neko kretanje, ali da to neće biti moguće dok se ne riješe dva pitanja – Ustavni sud BiH i Izborni zakon.

“Epicentar svih razgovora biće Ustavni sud BiH i Izborni zakon. Nećemo moći dalje da se krećemo dok ta dva pitanje ne riješimo. Svi smo mi za neko kretanje, ali ono što moramo da uradimo jeste da rješavamo probleme, a ne samo zainteresovani sa jedne strane”, izjavio je Dodik novinarima, govoreći o koordinacionom sastanku partnera u vlasti na nivou BiH SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka “trojke” koji će biti održan sutra u Mostaru.

On je naglasio da to nije nikakva prijetnja i da ne može to da se samo jednima rješava problem, a drugi da se ignorišu.

“Mislim da smo pokazali kroz podršku pet zakona koje smo imali u posljednje vrijeme da smo ozbiljni u tome. Naš odnos prema međunarodnom faktoru u BiH je jasan, ali je jednako loše što dio strukture u BiH misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari”, istakao je Dodik.

Prethodni članakStarješina Saborne crkve, Duško Kojić: Ohrabreni smo posjetom patrijarha Porfirija
Naredni članakDodik najavio: Predložiću deklaraciju o suverenosti BiH, prije će otići lažni Šmit iz BiH, nego ja u zatvor