Dodik: Neće biti tolerisani pokušaji izazivanja nemira

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da okupljanja pojedinih formacija i pojavljivanje djece u uniformama uz ratne povike i zastave uz koje su Srbima odsijecane glave, ne spada u društveno prihvatljive standarde dostojanstvenog obilježavanja i da neće biti tolerisani nikakvi pokušaji izazivanja nemira i podizanja tenzija.

Dodik je ukazao da takve stvari unose nemir i izazivaju strah kod lokalnog stanovništva, te dodao da pripadnici MUP-a Srpske samo izvršavaju svoje zakonske obaveze, održavajući stanje bezbjednosti u najboljem redu reagujući na svako kršenje istog.

– Zato, ministre, polako. Razumijem da moraš kod svojih, ali nemoj pregoniti. Čuvaj zdravlje – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da stradanje svakog naroda treba da bude dostojanstveno obilježeno i da to Republika Srpska nikada nije dovodila u pitanje.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić juče se tokom posjete Kotor Varoši sastao se sa članovima Organizacionog odbora “Marša mira”, koji su dobili prekršajne naloge i koji su saslušani u prostorijama MUP-a Republike Srpske zbog nošenja zastave sa ljiljanima.

Prethodni članakZabranjen energetski napitak Prajm
Naredni članakFrancuska i njemačka ambasada potvrdile da su pomjerile spomenik srpskim vojnicima na Kosovu