Dodik: Ne vodimo politku otcjepljenja, mi smo za razgraničenje

Mi ne vodimo politku otcjepljenja, mi smo za razgraničenje, u smislu da se zna šta je čija nadležnost i dokle seže, a ne za otcjepljenje. Ako to nije moguće, onda je tu mirni razlaz, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je podsjetio da je BiH je po Ustavu sastavljena od Republike Srpske i FBiH, strana Opšteg okvirnog sporazuma za mir, kao i da je Srpska nastala prije BiH.

– Mi nismo pobunjenička ili separatistička grupa, ne pravimo separaciju jer nismo dio nečega što se otima od BiH. Samo hoćemo da, u skladu sa Ustavom, vladamo onim što po tom Ustavu pripada Republici Srpskoj. Pošto to ne možemo, onda naravno da želimo da vratimo naše pozcije – istakao je Dodik u Banjaluci, komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza koji je rekao da bi Dodik trebalo da zaboravi na otcijepljenje od BiH, jer bi u tom slučaju došlo do rata.

Predsjednik Srpske je rekao da iz FBiH stižu propagandne politike, odakle se, kako kaže, utrkuju da kažu nešto o Miloradu Dodiku.

Dodik je rekao da su muslimani ti koji su u BiH vodili separatističku politiku, a ne Srbi.

– Јedina separacija koja se ovdje desila, je separacija Bošnjaka, odnosno bosanskih muslimana od bivše Јugoslavije, nijedna druga. Oni su separaciju napravili, a ne mi. Mi ne vršimo nikakvu separatističku politiku – istakao je predsjednik Srpske.

 

Prethodni članakAmidžić: Nije važno čiji je doprinos veći, važno da srpski narod ne dobije etiketu koju su mu namijenili
Naredni članakSara Ćirković evropska šampionka!