Dodik: Nastavljamo zajedno da radimo i gradimo

Hvala Republici Srbiji i njenom rukovodstvu što osjećaju i pomažu Republiku Srpsku, rekao je Milorad Dodik predsjednik Srpske u Srpcu i poručio da Srpska i Srbija nastavljaju zajedno da rade i grade, jer je mnogo izazova koje će zajedno riješiti.

Nama je to važno i zbog materijalnih sredstava, i zbog osjećaja da pomoć dolazi iz Srbije – rekao je Dodik.

Istakao je da je zahvalan Vučiću na podršci i projektima koje Srbija realizuje u Srpskoj.

– U svim opštinama Republike Srpske imamo bar jedan projekat koji je realizovala Srbija – rekao je Dodik.

On je rekao da se u Srpcu gradi vrtić i da mu je drago zbog toga jer je to nešto najbolje što će ostati djeci.

– Iza toga stoje Srbija i Republika Srpska – istakao je Dodik.

Dodik je danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Srpcu posjetio novoizgrađeni vrtić “Srbija”, za čiju izgradnju su do sada vlade Srpske i Srbije uložile 2,1 milion KM.

Vrtić se prostire na površini od 1.687 metara kvadratnih i moći će da primi više od 200 mališana. Novi vrtić imaće mnogo bolje uslove za boravak od sadašnjeg, sa većim brojem prostorija i igraonica, zelenim površinama i drugim sadržajima.

U završnoj fazi planirana je nabavka namještaja i rekvizita i izgradnja dječijeg igrališta, parking prostora i pristupne saobraćajnice.

Ovo je treći vrtić koji se gradi u Srpcu nakon što su prvi, koji je izgrađen 1972. godine, uništile poplave, a drugi, koji se koristi od 1986. godine, montažnog je tipa sa ograničenim rokom trajanja i smještajnim kapacitetom.

Prostorije novog vrtića, čiji završetak i predaja na upotrebu se očekuje na proljeće naredne godine, obšli su premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, predsjednici narodnih skupština Republike Srpske i Srbije Nenad Stevandić i Vladimir Orlić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir i ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan.

Među zvaničnicima koji su u pratnji načelnika opštine Srbac Mlađana Dragosavljevića posjetili novoizgrađeni vrtić “Srbija” su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar finansija Srbije Siniša Mali, te generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

Prethodni članakVlasnica ugostiteljskog objekta kažnjena zbog podizanja cijene pita
Naredni članakVučić: Mi smo jedan narod; Uvijek da budemo jedni uz druge