Dodik: Nastavak lakrdijaške politike Željka Komšića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da BiH nijednom odlukom ne tretira Krimsku platformu, pa se boravak dvojice članova Predsjedništva BiH tamo može posmatrati privatnim izletom o trošku države.

– Obraćanje Željka Komšića u Kijevu i uopšte učešće na tom forumu nastavak je lakrdijaške politike koju Komšić vodi otkako je odlučio da bude drugi muslimanski član Predsjedništva BiH. Sve što je izgovorio na skupu u Kijevu i sam odlazak tamo je samo i isključivo njegov lični stav, a nije stav BiH, čak ni naroda čiji prefiks mu stoji u nazivu funkcije – naglasio je Dodik, komentarišući Komšićevu izjavu da je “slobodni narod BiH uz Ukrajinu”.

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićevu izjavu da “BiH predobro poznaje strahote rata, agresije, razaranja i ratnih zločina”, Dodik je istakao da je BiH devedesetih godina imala građanski rat koji Komšić zove “agresijom”, samo nije naveo ko je bio “agresor”.

– Ako je mislio na Srbe, koji su autohtoni narod najduže na prostorima BiH to pokazuje da bi Komšić i velikomuslimanska politika čiji je on eksponent rado zadržali zemlju, a otjerali Srbe sa nje. Građanski rat u BiH i sukob u Ukrajini se mogu porediti samo s ljudskog aspekta, u tragičnom stradanju svih, bez obzira kojoj vojsci ili državi služe – ukazao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je u pitanju sukob u Ukrajini i smatra da je nedopustivo svrstavanje na jednu stranu u ovom sukobu, što Komšić čini svojim izjavama i izletima.

Prethodni članakNeto dobit u prvom polugodištu 94,1 milion KM
Naredni članakIzgorio automobil u Gacku