Dodik: Nakon sastanka jedinstveni – Republika Srpska sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav

Srpska je sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav, rekao je predsjednika Srpske Milorad Dodik nakon održanog sastanka sa sa predstavnicima institucija Republike Srpske, liderima stranaka i srpskim predstavnicima u institucijama BiH.

Na sastanku je potvrđeno potpuno jedinstvo.

– Potpuno odbacujemo optužnicu koja je potvrđena protiv predsjednika Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića – rekao je Dodik.

Na sastanku smo, kaže Dodik, ponovili da Šmit nije legelan visoki predstavnik, kao i da odbacujemo svaku njegovu aktivnost po bilo kom pitanju.

– Smatramo da treba na dnevni red staviti sve nametnute zakone visokih predstavnika – poručio je Dodik.

Ustavni sud je, kaže Dodik, po pitanju imovine bio politički instrumentalizovan i mi odbijamo takve odluke.

Poručio je da ukoliko Šmit nametne zakon o imovini, održaće se sjednica Narodne skupštine i odmah nakon toga proglasiti nezavisni status Republike Srpske.

– Saglasni smo da je nekorisno, politički štetno i da je nepotrebno da se održavaju sastanci sa osobljem ambasada Velike Britanije i SAD, što uključuje ambasadore, kao i sa Šmitom i osobljem OHR – rekao je Dodik.

Naglasio je da je na sastanku dogovoreno da se u narednih nekoliko dana o donesenim zaključcima obavijeste strukture Ujedinjenih nacije, EU i zemlje prijatelje Srpske.

Istakao je da je bezbjednosna situacija stabilna i ona će ostati takva.

Prethodni članakTijela majke i sina pronađena u kući u Banjaluci
Naredni članakKošarac: Kako se uvijek nađe Srbin iz FBiH da drži predavanja