DODIK NAJAVIO IZGRADNjU VRTIĆA U MOSTARU I POMOĆ POLjOPRIVREDNICIMA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas, tokom razgovora sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru, izgradnju dječijeg vrtića, ali i pomoć onima koji se bave poljoprivredom.

“SNSD ovdje daje značajnu pažnju našim ljudima, za koje znamo da djeluju u složenim socio-ekonomskim uslovima. Želimo da SNSD ovdje bude pokretač svih aktivnosti koje će obezbijediti da prevashodno srpska zajednica u saradnji sa drugim zajednicama može na adekvatan način da implementira sve ono što je od interesa za život svakog čovjeka”, rekao je Dodik koji je lider SNSD-a, nakon sastanka kome su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Dodik, koji je lider SNSD-a, istakao je da ova stranka u Mostaru iza sebe ima dosta projekata, na šta su ponosni i nastaviće i dalje da rade na pomoći srpskoj zajednici.

“Dogovorili smo da se tokom prvih mjeseci u idućoj godini napravi projekat za vrtić koji ćemo finansirati, a koji će moći da primi 150 djece i da se u tom pogledu obezbijede adekvatni uslovi za smještaj. S druge strane, radićemo sve da pomognemo našim ljudima koji se bave poljoprivredom na različite načine”, rekao je Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH.

On ističe da će svi Srbi koji žive i rade u Mostaru imati isti tretman pri apliciranju za sredstva Vlade Republike Srpske koja se dodjeljuju po raznim projektima u Srpskoj.

“U tom pogledu SNSD je taj koji će edukovati ljude da apliciraju i koriste ta sredstva”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je istakao da ova partija nije dobila adekvatna mjesta koja u Mostaru pripadaju Srbima u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom FBiH, zbog čega je najavio da će dalje nastaviti da razgovaraju na tom planu.

“Vjerujem da naši dobri odnosi na nivou BiH sa HDZ-om, kao i naši poslovi koje smo obavili u pogledu Vlade Republike Srpske, gdje su potpuno uvažili HDZ i njegovo prisustvo na različitim mjestima, očekujem da se ovdje adekvatno odraze prema SNSD-u. Mi ne tražimo ništa što ne bi pripalo nama. O tome ćemo razgovarati večeras ili nekih narednih dana”, rekao je Dodik.

On je istakao i važnost okupljanja srpske zajednice u Gradskoj organizaciji SNSD-a, za koju je rekao da je epicentar za Srbe u Mostaru.

“Mi ćemo ovdje veoma brzo okupiti kantonalni odbor i kantonalnu strukturu, ali je ključno da ova Gradska organizacija sarađuje sa svim našim opštinskim i gradskim organizacijama širom Republike”, poručio je Dodik.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da srpskoj zajednici mnogo znače posjete političkih predstavnika Republike Srpske.

“Velika je čast okupiti sve te ljude večeras na jednom mjestu i da svi oni iskažu zajedno veliku podršku nama i svemu onome što mi radimo ovdje u Mostaru. U periodu iza nas pokazali su kroz svoje djelovanje i istupe da im jako znači naš boravak ovdje, da su spremni da nas podrže kroz institucije, da mi ovdje obnovimo svoj život i to su pokazali nebrojeno puta do sada”, rekao je Milivojević.

On je istakao da je većina onoga što se vezuje za srpsku zajednicu u Mostaru uglavnom obnovljeno zahvaljujući sredstvima Republike Srpske i Srbije.

“Nama jako mnogo znači i podrška koju oni nesebično iskazuju svojim dolascima ovdje, prenoseći nam iskustva i sve ono što može da nas usmjeri u onom pravcu u kojem treba da idemo i da zajedno osmišljavamo politike koje mi ovdje u Mostaru trebamo da vodimo”, rekao je Milivojević.

Milivojević je rekao i da su se tokom današnjeg razgovora svrnuli na mnogobrojne projekte i političku situaciju, kako u ovom gradu, tako i u BiH.

“Osvrnuli smo se na ono što SNSD znači u Mostaru. To je ono oko čega se ovdje okupila srpska zajednica i to je jedina inicijalna kapisla koja može da objedini sve ono što za Srbe znači u gradu”, rekao je on.

Milivojević se nada da će Srbi u Mostaru dobiti podršku za sve svoje projekte.

“Definisali smo šta je to što je ključno, kroz šta ćemo mi doći i do radnih mjesta, ne samo kroz određeno političko djelovanje da dođemo do radnih mjesta u državnoj upravi, nego da zasnujemo i neke svoje poslove i da iskoristimo podršku Republike Srpske da možemo osmisliti sve, da to realizujemo i da srpska zajednica ovdje konačno krene da živi nekim boljim životom”, rekao je Milivojević.

 

Prethodni članakUSPOSTAVITI VOJNU STRUKTURU U KOJOJ NIKO NE MOŽE DA DOMINIRA
Naredni članakČOVIĆ U MOSTARU ORGANIZOVAO BOŽIĆNI PRIJEM (foto)