Dodik-Milanović: Rješenje krize u BiH neophodno za dobrobit sva tri naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je danas na Hvaru predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se saglasili da je to neophodno za dobrobit sva tri naroda, kao i radi ubrzavanja evropskih integracija BiH.

– Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika tri naroda u BiH koji obezbjeđuju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen evropski put – saopšteno je iz Kabineta hrvatskog predsjednika.

U saopštenju se navodi da su tokom radnog sastanka na Hvaru Dodik i Milanović razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH i odnosima sa Hrvatskom.

– U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostavljanja funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će obezbijediti ravnopravno učestvovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda – ističe se u saopštenju.

Prethodni članakCvijanović: Ne mora Crnadak ni podržati veto, ima dovoljno poslanika koji neće dozvoliti da Bećirović dijeli lekcije institucijama Srpske
Naredni članakTragedija kod Tivta: Talasi bacili kupače na stijene, jedna osoba nastradala