Dodik: Konkretan datum pregovora sa EU ili redefinisanje politike

Ukoliko se desi odobravanje pregovaračkog procesa sa EU bez konkretnog datuma za BiH, redefinisaćemo našu politiku, rekao je danas lider SNSD-a Milorad Dodik.
– Ukoliko ne bude određen datum za pregovore BiH sa EU, biće to još jedna igra Evrope za njihove potrebe da bi se nekako “ispeglala” iznenađujuća odluka za Ukrajinu – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

 

On je podsjetio da je SNSD u Predstavničkom domu PS BiH ranije dao saglasnost za usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti po hitnom postupku i da partneri u vlasti na zajedničkom nivou nisu korektni jer ne poštuju dogovor o paketu zakona koji je ranije bio dogovoren.

Dodik je rekao da na nivou BiH ne postoji koalicija, već samo partneri u vlasti.

Govoreći o američkoj Ambasadi, Dodik je rekao da ova ambasada ne bi trebalo da se bavi pitanjem evropskog puta BiH.

– To je stari manir Amerikanaca, petljanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. /Američki ambasador u BiH Majkl/ Marfi je ambasador samo u FBiH i ima uticaj samo na “Trojku”. On remeti dogovor iz Laktaša, kao i dogovor iz Sarajeva. I jedan i drugi on je “razvalio” – rekao je Dodik.

Prethodni članakDebevcu i Mehmedagiću produžen pritvor još mjesec dana
Naredni članakŠpirić: Potpuno usaglašen Zakon o sprečavanju pranja novca