Dodik: Građani će na referendumu odlučiti o novom Ustavu

Građani će na referendumu odlučiti o novom Ustavu Republike Srpske, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH.

Dodik je u Narodnoj skupštini rekao da BiH ide u pravcu na koji Republika Srpska nije pristala.

– Entitetski parlamenti su ti koji predstavljaju istinski izvor stvarnog legitimiteta u BiH. Zašto ne možemo da imamo ono što smo potpisali? – upitao je Dodik u Parlamentu Srpske.

On je poručio da želi ono što je najbolje za Republiku Srpsku.

– Mora se omogućiti vraćanje ovlašćenja entitetima, a ne samo njihovo oduzimanje. Ovo je jedan od važnijih dana za Republiku Srpsku, dan u kojem će Srpska utvrditi način na koji ćemo se dalje kretati – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Srpsku smatra prilično odvažnim članom BiH.

– Srpski karakter je moguće promijeniti koliko i isušiti okean. Ne želim samo bolji aranžman za Srpsku, već isto tako i za BiH. Danas se suočavamo sa novim izazovima, jer ako ih ne riješimo, BiH će se raspasti, a Srpska krenuti ka izlazu – jasno je rekao Dodik.

On je ponovio da su potrebni razum i odgovornost da situacija ne ode u sukobe, koji ništa dobro neće donijeti.

– Dejtonski sporazum je regulisan aneksima, njih 11, koji su potpisali FBiH i Republika Srpska. A Republika BiH nikada nije priznata. Ta papirnata republika dodatno je okrnjena Vašingtonskim sporazumom – rekao je Dodik.

Prethodni članakVLADA HNK PRVA U BiH UVODI NOVI SISTEM PROCJENE PRAĆENJA I UPUĆIVANJA DJECE SA TEŠKOĆAMA I INVALIDITETOM
Naredni članak“Nije stigao zvaničan upit da se izmjesti iz bolnice” Ljekari UKC RS o smrti mlade majke Dijane Milanović