Dodik domaćin sastanka SNSD, Trojke i HDZ-a u Istočnom Sarajevu

Narednog utorka 22. avgusta u Istočnom Sarajevu biće održan sastanak vladajuće koalicije na državnom nivou – SNSD, Trojka i HDZ, a domaćin će biti lider SNSD-a Milorad Dodik, potvrđeno je za RTRS.

Sastanak je planiran u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a prisustvovaće delegacije SNSD-a, Trojke (SDP, NiP i NS) i HDZ-a.

Od ranije je poznato da su na posljednjem sastanku prošlog mjeseca delegacije predvođene Miloradom Dodikom, Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem dogovorile da će na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH imenovati novog ministra finansija BiH, a kandidat je SNSD-ov Srđan Amidžić. To je zahtjev SNSD-a za deblokadu procesa.

Takođe su usaglasili da se krene u formiranje radnih grupa koje će raditi na reformama pravosuđa gdje je Ustavni sud BiH najvruća tema.

Partneri u državnoj vlasti pruzeli su obavezu i usvajanja tri ili četiri zakona na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da je za ovo vrijeme uspostavljeno jako puno radnih grupa koje će stvoriti sve druge preduslove da za deveti i deseti mjesec ove godine mogu završiti sve obaveze, te da u Parlamentarnoj proceduri imaju sve druge zakone koje su predvidjeli kroz ovaj paket 31 aktivnosti od 14 prioriteta Evropske unije.

Prethodni članakKošarac: Prioritet imenovanje ministra finansija i trezora
Naredni članakTrebinjac prijetio sugrađaninu, tužilaštvo ga tereti za krivično djelo