Dodik danas sa Srbima u Mostaru

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas sa predstavnicima Srba u Mostaru s kojima će razgovarati o nastupu na predstojećim lokalnim izborima koji će se u ovom gradu održati 20. decembra ove godine, potvrđeno je za Top Portal iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Na sastanku će prisustvovati predstavnici mostarskog SNSD-a i SDS-a, Izbornog štaba liste ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’ i predstavnici Srpske pravoslavne crkve iz Mostara.

Srpski član Predsjedništva BiH početkom jula, uoči usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH oko Grada  Mostara, okupio je u Istočnom Sarajevu predstavnike srpskih stranaka i udruženja te Srpske pravoslavne crkve s kojima je usaglasio stavove koje će srpski parlamentarci zastupati kada je u pitanju Mostar.

Tada je dogovoreno da Srbi u Mostaru na lokalnim izborima koji će se održati nakon 12 godina u ovom gradu nastupe jedinstveno, sa zajedničkom listom na kojoj će biti okupljeni predstavnici i stranaka i udruženja, a iza koje će stati SNSD i SDS.

Krajem avgusta formiran je Izborni štab liste ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’ s kojom će Srbi, po prvi put nakon rata, pokušati izabrati svoje predstavnike u Gradsko vijeće Mostara.

Sastanak će biti održan u 14 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru.