Dodik: Da li je Izetbegović poslao stavove PDP-a ili su zajedno došli do njih

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je zanimljivo da na njegov prijedlog da predsjednik Republike Srpske ujedno bude i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske čime bi se osnažila reprezentativnost Srpske, isto reaguju i Šefik Džaferović i Branislav Borenović.

“Džaferović je juče na sastanku sa američkim i evropskim izaslanicima jako negodovao na tu moju ideju kazavši da Bošnjaci nikada neće pristati na to. Isto sada čujemo od PDP-a i njenog predsjednika, pa javno pitam da li je (predsjednik SDA Bakir) Izetbegović poslao stavove PDP-a ili su zajedno do njih došli. Borenović ovom reakcijom ne pokazuje ni patriotizam niti interes za status Republike Srpske”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da je incijativa da jedna osoba treba da obavlja funkcije predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH antiustavna, štetna i pogrešna, Dodik je rekao da to što je juče rekao na konferenciji za novinare bilo bi ili će biti predmet javne rasprave među svim akterima u Republici Srpskoj, jer takva promjena bi tražila izmjenu Ustava.

“To ne bi bio prenos nadležnosti kako slušam od juče političare u pokušaju. Nekada sam vjerovao da pojedinci u PDP-u ne razumiju politiku i procese, sad vidim da im je plaćeno da ih ne razumiju i da je Borenovićev stav posljedica političke korupcije. Ko je platio, znaće se brzo”, istakao je lider SNSD-a.

Podsjećamo, Borenović je rekao da je ova ideja Dodika “klasična izdaja”, te da je “Dodik napravio pokvareni dil s Izetbegovićem i Čovićem”.

“Ovo je klasična izdaja Republike Srpske i sada su sve maske pale: očigledno je da je Dodik napravio pokvareni dil sa Izetbegovićem i Čovićem, pa sada pokušava isporučiti jednu od najznačajnihih pozicija Republike Srpske, indirektno kroz spajanje sa funkcijom na nivou Bosne i Hercegovine”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović

Prethodni članakSrpkinja uhapšena u Beču, na ulici istukla sina, nasrnula i na policiju
Naredni članakNije podržan Izvještaj o radu Savjeta ministara za prošlu godinu