“Dobar vjernik je, i danas i uvijek, dobar čovjek”

“Dobar vjernik je i danas, i uvijek dobar čovjek“, poručio je paroh mostarski Radivoje Krulj u emisiji „Puls“ BN televizije. On je naveo da je danas, pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs, a u vrijeme pandemije, više nego ikada potrebno slaviti život i biti odgovoran.

U susret prazniku nad praznicima – Vaskrsu, paroh mostarski Radivoje Krulj poručuje da je upravo na ovaj dan pobijeđen najveći neprijatelj čovječanstva – smrt. Život nema alternativu čak ni kod nevjernika, navodi paroh Krulj, ističući da je u vrijeme pandemije to posebno izraženo.

“Trebamo da budemo odgovorni. Post je ništa drugo do žrtvovanje za drugoga. Pa i to nošenje maske je jedan vid žrtve. Mnogo je lakše ne nositi nego nositi. Zato mislim da smo izvukli pouku iz svega ovoga, da smo na početku ovo mnogo olako shvatili. Svim vjernicima bi poručio da se vakcinišu. I ja ću se vakcinisati.”

Odgovornost se ne smije izgubiti, navodi paroh Krulj, ni pod naletom raznih teorija zavjere.

“Ako nas zaprašuju, čipuju, ubijaju, onda oni uzimaju svoj dio odgovornosti. Ništa nama neće pomoći ako budemo dalje razvijali teorije i budemo neodgovorni jedni prema drugima i prema životu.”

Sve nasuprot toga čini nas nominalnim hrišćanima koji svoju vjeru ne pokazuju kroz svoja djela.

“Dobar vjernik i danas, i uvijek je dobar čovjek. Čovjek koji je odgovorni dio društva koji unapređuje život na zemlji i u društvu. Znači da ispunjuje riječi Hristove. Da daje Bogu božije, a caru carevo. Da šest dana radi, završi sve svoje poslove, a da sedmi dan posveti Bogu. Ja nisam to”.

Na novinarsku konstataciju da je Krulj pobrao simpatije javnosti kao dobar čovjek i vjernik, on je odgovorio da je to još jedan od pokazatelja da nije to što se tvrdi, jer, smatra on, javnost danas nije mjerilo dobrote.

Društvo u kome su osnovne vrijednosti poljuljane, a moral u dubokoj krizi može da se pokrene ka boljitku samo ukoliko buduće generacije isprave greške iz prošlosti.

“U suprotnom će se samo nastaviti odlazak mladih jer ne vide perspektivu. Tu mi ništa nije čudno. Ovdje ne vide perspektivu i ne vide da se ovdje nešto dobro dešava i da to nadoziđujemo. To hitno moramo da preokrenemo. Na nama je da ukažemo na anomalije, a ne da budemo podanici i poslušnici nekih nerazumnih politika.”

Svi bi trebalo da svjedoče ljubav, pa će dobiti poštovanje od ljudi, kazao je paroh mostarski Radivoje Krulj u emisiji “Puls” BN TV.

Prethodni članakČETIRI OSOBE PREMINULE U MOSTARSKOJ BOLNICI, U HNK PAD BROJA ZARAŽENIH
Naredni članakČović: U maju inetizivniji pregovori HDZ-a i SDA o izmjenama Izbornog zakona