Do proljeća završetak puta Stolac-Neum

Dionica puta Stolac-Neum trebalo bi da bude puštena u saobraćaj na proljeće, istaknuto je prilikom obilaska gradilišta gdje je bio i federalni premijer Fadil Novalić koji smatra da su infrastrukturni projekti i povećan izvoz uticali na izuzetno dobar ovogodišnji ekonomski rezultat u FBiH.

Novalić je za vrijeme obilaska puta Stolac-Neum rekao da se u ovom momentu u FBiH obavljaju radovi vrijednosti između 800 i 850 miliona evra na gradilištu Koridora “Pet ce”, a da je na redovnom programu izgradnje puteva najmanje 200 miliona evra.

-To je najveća injekcija za našu ekonomiju ovog momenta i na tome se temelji rast – izjavio je Novalić novinarima.

Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić naveo je da je dionica Stolac-Neum jedan od pozitivnih primjera u putnoj infrastrukturi koji je od velikog značaja za BiH.

Lasić smatra da je jug Hercegovine godinama bio zapostavljen, ali da to više nije slučaj, što pokazuje izgradnja ovog puta, Koridora, južne obilaznice oko Mostara, ali i drugih projekata koji su u toku.

Direktor Javnog preduzeća “Ceste FBiH” LJubo Pravdić podsjetio je da je, od ukupno 36 kilometara dionice Stolac-Neum, preostalo da se završi još 10 kilometara i najavio da će kompletna dionica na proljeće biti puštena u saobraćaj.

Prilikom obilaska dionice bili su prisutni ministar ekologije i turizma FBiH Edita Đapo i načelnik Neuma Dragan Jurković.

Prethodni članakKovačević: Bošnjaci konstantno očekuju da stranci ispunjavaju njihove želje
Naredni članakDelta soj stigao u Sprsku